Ingrediencie:
zemiaky 150g
sumec africký 200g
soľ, cesnak, korenie, červená paprika, rasca
8 plátkov masla
citrónová šťava
olivový olej
Postup:
Rybu si dôkladne umyjeme. Soľ, červenú papriku, mleté čierne korenie a rascu zmiešame. Zmesou potrieme celú rybu aj zvnútra. Na vrch ryby aj do vnútra pridáme dva plátky masla a dáme upiecť na 180 stupňov, približne 20 až 30 minút. Zatiaľ si pripravíme cesnakovo – petržlenovú zálievku, ktorou si rybu po upečení polejeme. Približne za hrsť petržlenovej vňate nasekáme na drobno, pridáme dve až tri lyžice olivového oleja, následne pridáme tri strúčky prelisovaného cesnaku a dve štipky soli.
Zatiaľ si pripravíme zemiaky. Zemiaky si uvaríme v šupke. Keď začnú vrieť, osolíme ich a pridáme celú rascu. Po uvarení ich ošúpeme, nakrájame a osmahneme na masle. Následne ochutíme soľou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Podávame so šalátom – napríklad rukola a hlávkový šalát, paradajky
Nakoniec celú rybu pokvapkáme citrónom.
Výživové hodnoty jedla na jednu porciu:
Spolu: 500kcal
Bielkoviny: 30g
Tuky: 25g
Sacharidy: 15g