Obed ako lusk alebo aj ryba na zdravo

Ingrediencie:

zemiaky 150g

sumec africký 200g

soľ, cesnak, korenie, červená paprika, rasca

8 plátkov masla

citrónová šťava

olivový olej

 

Postup:

Rybu si dôkladne umyjeme. Soľ, červenú papriku, mleté čierne korenie a rascu zmiešame. Zmesou potrieme celú rybu aj zvnútra. Na vrch ryby aj do vnútra pridáme dva plátky masla a dáme upiecť na 180 stupňov, približne 20 až 30 minút. Zatiaľ si pripravíme cesnakovo – petržlenovú zálievku, ktorou si rybu po upečení polejeme. Približne za hrsť petržlenovej vňate nasekáme na drobno, pridáme dve až tri lyžice olivového oleja, následne pridáme tri strúčky prelisovaného cesnaku a dve štipky soli.

Zatiaľ si pripravíme zemiaky. Zemiaky si uvaríme v šupke. Keď začnú vrieť, osolíme ich a pridáme celú rascu. Po uvarení ich ošúpeme, nakrájame a osmahneme na masle. Následne ochutíme soľou a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podávame so šalátom – napríklad rukola a hlávkový šalát, paradajky

Nakoniec celú rybu pokvapkáme citrónom.

 

Výživové hodnoty jedla na jednu porciu:

Spolu: 500kcal

Bielkoviny: 30g

Tuky: 25g

Sacharidy:  15g