Krevetová pochúťka
Ingrediencie:
Mrazené krevety 100g
Zemiaky 100g
Strúčik cesnaku
Citrónová šťava 50ml
Petržlenová vňať
Oregáno
Bazalka
Postup prípravy:
Krevety opláchneme pod tečúcou vodou a necháme voľne vyschnúť. Zatiaľ si na panvici jemne osmahneme cesnak na olivovom oleji a následne pridáme krevety. Smažíme v horúcom oleji po dobu približne 7 minút. Pridáme ešte citrónovú šťavu a nakoniec nakrájanú petržlenovú vňať.
Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Dáme na plech, pridáme trochu olivového oleja, oregáno a bazalku. Následne pečieme v rúre.
Ako prílohu môžeme podávať hlávkový šalát, rímsky šalát, rukolu.
Výživové hodnoty jedla:
Spolu: 330kcal
Bielkoviny 24g
Cukry 2g
Sacharidy 24g
Tuky 15g
Vláknina 5g