Krevetová pochúťka

Krevetová pochúťka 

Ingrediencie:

Mrazené krevety 100g

Zemiaky 100g

Strúčik cesnaku

Citrónová šťava 50ml

Petržlenová vňať

Oregáno

Bazalka

Postup prípravy:

Krevety opláchneme pod tečúcou vodou  a necháme voľne vyschnúť. Zatiaľ si na panvici jemne osmahneme cesnak na olivovom oleji a následne pridáme krevety. Smažíme v horúcom oleji po dobu približne 7 minút. Pridáme ešte citrónovú šťavu a nakoniec nakrájanú petržlenovú vňať.

Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Dáme na plech, pridáme trochu olivového oleja, oregáno a bazalku. Následne pečieme v rúre. 

Ako prílohu môžeme podávať hlávkový šalát, rímsky šalát, rukolu.

 

Výživové hodnoty jedla:

Spolu: 330kcal

Bielkoviny 24g

Cukry 2g

Sacharidy 24g

Tuky 15g

Vláknina 5g