Lievance na ¨zdravo¨

Ingrediencie:

60 ml mlieka

40 g špaldovej múky

15 g prírodného sladidla Xylitol

15 g proteínu 

1 celé vajíčko + 1 bielko

½ ČL prášku do pečiva

citrónová šťava

Postup prípravy

Zmiešame múku s proteínom, práškom do pečiva, žĺtkom a mliekom. Následne si vyšľaháme do tuhého snehu bielka spolu so xylitolom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Do pripraveného cesta pridáme 3 lyžice tuhých bielok a vmiešame. Potom pridáme zvyšok snehu a jemne ho zmiešame s cestom.

Panvicu si zľahka postriekame olivovým alebo kokosovým olejom a lievance pripravujeme na najnižšom stupni teploty. Z cesta naberieme jednu väčšiu polievkovú lyžicu, nalejeme na panvicu a opekáme cca 2 minúty. Na tento lievanec pridáme ešte jednu menšiu lyžicu cesta, aby bol lievanec vyšší. Následne prilejeme do panvice približne 1 čajovú lyžičku vody a panvicu zakryjeme pokrievkou. Po približne 2-3 minútach lievanec otočíme, znova prikryjeme pokrievkou a opekáme ešte ďalšie 3-4 minúty

Hotové lievance môžeme nakoniec dochutiť podľa vlastných predstáv. Ja som zvolila arašidové maslo s javorovým sirupom a jablkami. 

Nutričné hodnoty:

Kalórie: 175 kcal

Bielkoviny: 14 g

Sacharidy: 25 g

Tuky:  4 g