Ingrediencie:
60 ml mlieka
40 g špaldovej múky
15 g prírodného sladidla Xylitol
15 g proteínu
1 celé vajíčko + 1 bielko
½ ČL prášku do pečiva
citrónová šťava
Postup prípravy
Zmiešame múku s proteínom, práškom do pečiva, žĺtkom a mliekom. Následne si vyšľaháme do tuhého snehu bielka spolu so xylitolom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Do pripraveného cesta pridáme 3 lyžice tuhých bielok a vmiešame. Potom pridáme zvyšok snehu a jemne ho zmiešame s cestom.
Panvicu si zľahka postriekame olivovým alebo kokosovým olejom a lievance pripravujeme na najnižšom stupni teploty. Z cesta naberieme jednu väčšiu polievkovú lyžicu, nalejeme na panvicu a opekáme cca 2 minúty. Na tento lievanec pridáme ešte jednu menšiu lyžicu cesta, aby bol lievanec vyšší. Následne prilejeme do panvice približne 1 čajovú lyžičku vody a panvicu zakryjeme pokrievkou. Po približne 2-3 minútach lievanec otočíme, znova prikryjeme pokrievkou a opekáme ešte ďalšie 3-4 minúty
Hotové lievance môžeme nakoniec dochutiť podľa vlastných predstáv. Ja som zvolila arašidové maslo s javorovým sirupom a jablkami.
Nutričné hodnoty:
Kalórie: 175 kcal
Bielkoviny: 14 g
Sacharidy: 25 g
Tuky: 4 g