Morčacie mäso na kokosovom mlieku

Ingrediencie:

Morčacie prsia 150g
200 ml kokosového mlieka
Ananás 70g
Čerstvá kurkuma
Bazalka
Koriander
Čierne korenie, soľ
Cibuľa, cesnak spolu 20g
Jazmínová ryža 100g

 Postup prípravy:

Mäso si umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu s cesnakom osmažíme na olivovom oleji, posolíme a pridáme mäso. Ešte dobre osmažíme a podlejeme vodou. Keď nám začne vrieť, pridáme čierne korenie a bylinky, nastrúhanú kurkumu.
Keď je mäso napoly uvarené, pridáme ananás a necháme podusiť. Keď máme mäso uvarené, prilejeme kokosové mlieko a necháme vrieť cca 5 minút.
Ako prílohu si pripravíme ryžu. Prepláchneme ju. Najprv si osmažíme cesnak a potom pridáme ryžu. Spolu s ryžou všetko dobre opražíme a podlejeme vodou. Osolíme a necháme variť. Keď ryža už neobsahuje vodu, vypneme ju.
Podávame podľa vlastných predstáv, napríklad s čerstvým šalátom – rukola, ľadový šalát, kozí syr)

Nutričnéhodnoty jedla:

Spolu – 476 kcal
Bielkoviny: 39g
Sacharidy: 50g
Tuky: 14g