Ingrediencie na korpus:
- – 2 vajíčka
- – 2PL prírodného kakaa
- – Jeden hrnček kokosového cukru
- – Jedna originál vanilka
- – Dva hrnčeky špaldovej múky
- – Jeden hrnček kokosového mlieka
- – Jeden hrnček kokosového oleja
- – Balíček bio kypriaceho prášku
- – Veľká štipka nastrúhanej citrónovej kôry
- – Hrnček mrazených višní
Ingrediencie na vrchný krém:
- – 250ml smotany na šľahanie
- – 250ml kokosového mlieka alebo hocijakého iného rastlinného mlieka
- – 2 balíčky vegánskej želatíny
Postup prípravy korpusu:
– Vyšľaháme vajíčka s kokosovým cukrom a vanilkou, pridáme ostatné suroviny. Dobre vymiešame a vylejeme na plech vymastený kokosovým olejom. Na cesto rozložíme višne a upečieme vo vyhriatej rúre na 180stupňov. Pečieme cca 20 minút.
Postup prípravy na vrchný krém:
- – Smotanu na šľahanie a kokosové mlieko si dáme do hrnca a následne zohrejeme, pred bodom varu vypneme a odstavíme. Nesmie vrieť.
- – Želatínu pripravíme podľa návodu a pridáme do nej kokosový cukor, podľa chuti
- – Hotovú želatínu vychladíme a zmiešame spolu so zohriatou šľahačkou a kokosovým mliekom
- – Akonáhle nám začne krém hustnúť, vylejeme na korpus.Nutričné hodnoty:Kalórie: 112kcal
Bielkoviny: 6g
Sacharidy: 10g
Tuky: 4g