Višnový ¨onlinepremena¨ koláčik

Ingrediencie na korpus:

  • –  2 vajíčka
  • –  2PL prírodného kakaa
  • –  Jeden hrnček kokosového cukru
  • –  Jedna originál vanilka
  • –  Dva hrnčeky špaldovej múky
  • –  Jeden hrnček kokosového mlieka
  • –  Jeden hrnček kokosového oleja
  • –  Balíček bio kypriaceho prášku
  • –  Veľká štipka nastrúhanej citrónovej kôry
  • –  Hrnček mrazených višní  

    Ingrediencie na vrchný krém:

     

  • –  250ml smotany na šľahanie
  • –  250ml kokosového mlieka alebo hocijakého iného rastlinného mlieka
  • –  2 balíčky vegánskej želatíny  

    Postup prípravy korpusu:

     

– Vyšľaháme vajíčka s kokosovým cukrom a vanilkou, pridáme ostatné suroviny. Dobre vymiešame a vylejeme na plech vymastený kokosovým olejom. Na cesto rozložíme višne a upečieme vo vyhriatej rúre na 180stupňov. Pečieme cca 20 minút.

 

Postup prípravy na vrchný krém:

 

  • –  Smotanu na šľahanie a kokosové mlieko si dáme do hrnca a následne zohrejeme, pred bodom varu vypneme a odstavíme. Nesmie vrieť.
  • –  Želatínu pripravíme podľa návodu a pridáme do nej kokosový cukor, podľa chuti
  • –  Hotovú želatínu vychladíme a zmiešame spolu so zohriatou šľahačkou a kokosovým mliekom
  • –  Akonáhle nám začne krém hustnúť, vylejeme na korpus.Nutričné hodnoty:Kalórie: 112kcal

    Bielkoviny: 6g

          Sacharidy: 10g

Tuky: 4g